Doorverwijzers


Op consumentenbond.nl vind je veel praktische informatie over beleggen, het verduurzamen van je woning of andere financiële onderwerpen. Een overzicht van een aantal interessante webpagina's.


Zorg

Premieoverzicht zorgverzekering

De inhoud van de basisverzekering is over het algemeen gelijk, maar de hoogte van de premie verschilt. We zetten de prijzen van het basispakket van alle zorgverzekeraars op een rij.


Voor het hele gezin?

De meeste gezinnen kiezen voor een zorgverzekeraar voor het hele gezin. Als je partner andere wensen heeft dan jij, dan zijn jullie mogelijk over- of onderverzekerd.


Eigen risico

Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering bedraagt in 2022 opnieuw €385. Niet alle zorgkosten vallen hieronder.

Online studeren

Aanbod online cursussen

Online staan duizenden cursussen, lezingen en opleidingen klaar. Inspiratie vind je in de digitale editie van de Geldgids.


Betaal met je creditcard

Heb je een creditcard met aflevergarantie, betaal de cursus dan met je creditcard. Dat geeft extra zekerheid, je creditcardmaatschappij kan de betaling terugvragen. Er gelden wel voorwaarden.


Aftrek studiekosten vervalt

De aftrek studiekosten wordt een subsidieregeling. Het kan interessant zijn nu nog een studie te kiezen en vooruit te betalen. Soms is de nieuwe regeling echter beter.

Geldontwaarding

Inflatie

Door de inflatie word je geld minder waard. Centrale banken en economen verwachten dat de inflatie ook in de eerste helft van 2022 hoog zal blijven.


Energieprijzen

De prijzen voor energie zijn flink gestegen. Vooral de prijs die je betaalt voor gas is hoog.


Besparen

Verlagen van je energieverbruik levert door de hoge prijzen nu nog meer op.

Belasting

Eindejaarstips

Maak nog dit jaar gebruik van de mogelijkheden om belasting te besparen.


Verzamelmap

De eerste jaaroverzichten ontvang je de komende weken al per post of online. Verzamel vast de juiste papieren voor de aangifte inkomstenbelasting straks.


Bijverdienen

De bijverdiengrens voor studenten is met terugwerkende kracht geschrapt voor 2021. Je mag dit jaar dus onbeperkt bijverdienen naast je studiefinanciering of studielening.

Schenken

Vrijstelling

Maak nog dit jaar gebruik van de € 1000 hogere vrijstelling voor giften aan je familie en anderen.


Goede doelen

Nederland kent vele duizenden bij de Belastingdienst geregistreerde goede doelen. Hoe kies je het goede doel dat echt het verschil maakt?


Voorkom ruzie

Wil je vrijgesteld te schenken voor de eigen woning goed regelen? Maak dan een schenkingsakte.

Geldgids.nu

Nieuwsbrief Geldgids

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief voor het laatste nieuws en tips op geldgebied. Klik op de pijl om je gratis aan te melden.


Belastinghulp

Op geldgids.nu kunnen Geldgids-abonnees gratis belastingvragen stellen aan expert Marjan Langbroek.


Tip de redactie

Met vragen en bijdragen voor rubrieken als Leergeld en Tipgeld kun je direct contact opnemen met de redactie.