Doorverwijzers


Op consumentenbond.nl vind je veel praktische informatie over beleggen, het verduurzamen van je woning of andere financiële onderwerpen. Een overzicht van een aantal interessante webpagina's.


Verbouwen

Hypotheek verhogen

Je huis verbouwen of verduurzamen kost meestal flink wat geld. Je hypotheek verhogen kan een goede optie zijn. Bereken het zelf.


Ruzie met de aannemer?

Sluit ruim voor je verbouwing een rechtsbijstandverzekering af. Dat is al snel goedkoper dan zelf een advocaat inschakelen.


Verduurzamen

Met relatief kleine investeringen kun je veel energie besparen en duurzaam wonen. Dicht de kieren of investeer in zonne-energie.

Vakantie

Pakketreizen

Aanbieders van pakketreizen geven vaak onjuiste informatie over je rechten bij annuleringen en faillissementen. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.


Snel boeken

Wil je dit jaar een vakantie boeken? Let dan op de risico’s bij een eventuele nieuwe virusuitbraak.


Noodweer

Zijn slechte weeromstandigheden voldoende reden voor het annuleren van je vakantie? Wel als er sprake is van een noodsituatie.

Belasting

Aangifte 2021

Haal het maximale uit je aangifte inkomstenbelasting met onze handige tips.


Slim verdelen

Wil je je aftrekposten met je fiscaal partner verdelen? Kies dan in de online aangifte voor ‘samen aangifte doen’. De rekenhulp komt dan in beeld.


Middeling stopt

Met wisselende inkomsten heb je mogelijk belastingvoordeel door je inkomen over drie jaar te spreiden. Kom in actie want de mogelijkheid te middelen stopt in 2023 .

Zorgkostenaftrek

Kosten van een dieet

De aftrek voor diëten is flink aangepast in 2021. De meerprijs van een dieet voor je huishouden is opnieuw berekend. Mogelijk krijg je meer of juist minder terug. .


Benut aftrek ziekenvervoer

Reis je veel door ziekte of handicap? De aftrek van vervoerskosten in de aangifte inkomstenbelasting kan dan behoorlijk aantikken. Reken goed uit hoeveel je mag aftrekken.


Vergeten kosten

Laat geen aftrekposten liggen. Bijvoorbeeld de kosten van gezinshulp en de batterijen van een gehoorapparaat zijn ook aftrekbaar.

Online bestellen

Buitenlandse webwinkels

Je aankopen in webwinkels buiten de EU zijn niet altijd goed of veilig. Kijk daarom goed waar je bestelt.


Omzetbelasting

Je betaalt ook btw als je iets koopt buiten de EU. Dat was eerder alleen bij bestellingen boven de €22. Voor aankopen vanaf €150 betaal je ook invoerrechten.


Meld je miskoop

Ook je aankopen in het buitenland moeten goed en veilig zijn. De Consumentenbond kaart klachten aan bij de Europese Unie.

Geldgids.nu

Nieuwsbrief Geldgids

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief voor het laatste nieuws en tips op geldgebied. Klik op de pijl om je gratis aan te melden.


Belastinghulp

Op geldgids.nu kunnen Geldgids-abonnees gratis belastingvragen stellen aan expert Marjan Langbroek.


Tip de redactie

Met vragen en bijdragen voor rubrieken als Leergeld en Tipgeld kun je direct contact opnemen met de redactie.